accelereaza saltul de la bun la excelent

Concept

Cel mai important activ din orice organizatie sunt oamenii. Fiecare om este inzestrat cu un talent care-l face sa fie unic si sa exceleze prin tot ceea ce realizeaza pe parcursul vietii. Este uimitor cat de mult neglijam acest adevar universal. Cu toate ca in mediul organizational excelenta este o obsesie constanta, aceasta rareori poate fi atinsa atat timp cat se fac eforturi sustinute pentru a o forta sa apara.

Excelenta este un efect secundar al eforturilor oamenilor de a evita hazardul moral definit ca fiind situatiile in care cineva actioneaza fara sa-si asume intreaga responsabilitate a faptelor si consecintelor actiunilor sale, avand tendinta sa faca pe altcineva raspunzator de acestea.
Organizatiile ca si sisteme sociale pot atrage excelenta concentrandu-se pe masuri centrate pe ecologia scopurilor si prevenirea manifestarii relatiilor toxice din cadrul sistemului.

Exista 4 virtuti universale despre care au vorbit de-alungul timpului marii intelepti ai vremurilor: Respectul, Onestitatea, Bunavointa si Servitutea.
Oamenii dovedesc Excelenta prin ceea ce pot fi capabili sa realizeze atunci cand dobandesc si combina aceste virtuti in comportamentul lor.
Dar pentru a fi Excelenti, oamenii au nevoie sa se conecteze la Sursa lor de Excelenta.
De exemplu nu poti sa-ti iubesti aproapele daca te desconsideri pe tine insuti. Iubirea sta la baza lideship-ului personal.

In ultimele decenii oamenii au uitat in mod progresiv sa iubeasca si in consecinta s-au indepartat de Sursa Excelentei. Consecintele indepartarii de Sursa le vedem in fiecare zi: oportunismul, iscusinta si perfidia sunt calitatile considerate de multi, mai mult sau mai putin constient, ca fiind reteta succesului. Cat de mult ne dorim sa aplicam aceasta reteta in familiile noastre, in echipele cu care lucram, in organizatiile in care lucram sau in comunitatile de care apartinem?

Putem in schimb sa ne dezvoltam prin coaching valorile bazate pe virtutile universale care salasuiesc in noi, ne apropie de Sursa si au proprietatea de a ne slefui talentul care ne face pe fiecare dintre noi sa fim unici.

Business Tuning® este un concept bazat pe coaching, care se refera la potrivirea valorilor si alinierea talentelor in scopul atragerii excelentei spre care tinde organizatia si presupune mentinerea in echilibru a efectelor Tuningului Operational cu cel al Tuning-ul Individual.

Tuningul Operational este pasul pe care-l face organizatia spre inalta performanta si are ca scop integrarea culturii disciplinei necesara punerii talentelor in slujba obiectivelor organizationale.

Tuning-ul Individual este pasul pe care-l pot face managerii spre un comportament capabil de inalta performanta. Programul de Tuning pentru Excelenta Individuala - Fluierul Liberului Arbitru® antreneaza realizarea urmatorului nivel al excelentei manageriale.

Cu Top Profil se pot identifica atat premisele Tuning-ului Individual cat si masura in care principiile excelentei in afaceri sunt reflectate de cultura organizationala.

Business Tuning® este propulsorul inaltei performante organizationale si asigura saltul afacerii spre excelenta durabila.